Een shoot, hoe gaat dat in zijn werk?


Voorbereiding

Het is wel zo praktisch als je al een bepaald beeld van het soort foto’s qua stijl, kleur etc. hebt als je hier aan komt. Dat geeft mij een goed beeld van wat je wel of juist niet mooi vindt. Door simpelweg op internet te surfen op sites als pinterest (https://www.pinterest.com) kan je al wat voorbeelden downloaden die je aanspreken.

Tijdens de shoot

Ik werk niet met een vast stramien, ik sluit zoveel mogelijk aan bij degene die voor de camera staat. Gedurende de shoot krijg je regelmatig feedback en inzage in hetgeen er geschoten wordt. Zo kunnen we samen bepalen wat voor jou het beste werkt en heb jij invloed op het eindresultaat.

Na de shoot

Na afloop van de shoot wordt een selectie gemaakt van enkele tientallen foto’s die binnen twee dagen op beeldschermgrootte worden verzonden. Deze bevatten een klein watermerk. Op basis van deze serie kan je zelf je top-5 samenstellen en aangeven of je de foto’s nog aangepast wil hebben (naar zwart/wit, puistjes weg etc). Deze worden binnen een week op een groot digitaal formaat, voldoende om er tot posterniveau mee af te drukken, via WeTransfer verzonden.

Als je na afloop van de shoot foto’s van mij publiceert op social media, vergeet dan niet om mij te “taggen”.


%d bloggers liken dit: