Moeder dochter


Moeder dochter

Moeders en dochters, wat hebben ze gemeen? Lijken ze op elkaar, qua karakter, uiterlijk of zijn ze juist het tegenover- gestelde van elkaar? Hebben ze een “band”, hoe was die een paar jaar geleden en hoe zal die over een paar jaar zijn? Heb je dan de dingen gedaan die je altijd met haar hebt willen doen en haar verteld wat je altijd al hebt willen zeggen?

Het project

Het plan is om enkele tientallen moeders met dochters te fotograferen en het resultaat daarvan te tonen op het internet. Een collectie van soortgelijke foto’s met verschillende personen aan het woord die allen de band tussen moeder en dochter uitstralen. Waarom? Omdat ik denk dat het een mooie serie is en omdat ik weet hoe belangrijk deze band is voor mijn dochters.
Het format

De basis voor de serie zijn twee beelden; een duo portret van moeder en dochter die elkaar op gelijke hoogte in de ogen aankijken. Beiden hebben een natuurlijke uitstraling en zijn vanaf de schouders in beeld. Geen sieraden, puur. Contact, van vrouw tot vrouw.

Daarnaast een individueel portret van zowel moeder als dochter in dezelfde stijl maar dan met het gezicht naar de camera gericht.

Pink Ribbon

Aan deze shoots zijn geen kosten verbonden. Wel vraag ik een ieder een bijdrage te doen aan Pink Ribbon, een organisatie die aandacht vraagt voor vrouwen met borstkanker.

Tot slot nog een paar willekeurige impressies uit deze reeks%d bloggers liken dit: